Du har søgt på Velfærd, generelle debatter
R 14
Redegørelse af arbejdsministeren om lavindkomstkommissionens betænkning nr. 946/1982.
Redegørelse
1982-83
F 3
Hvilke initiativer agter regeringen at tage til afhjælpning af de unges stadigt forringede vilkår i samfundet?
Forespørgsel
B 26
Forslag til folketingsbeslutning om børnefamiliens økonomi
Beslutningsforslag
F 18
Hvilke overvejelser gør regeringen sig, efter at lavindkomstkommissionen i arbejdsnotat nr. 18 klart har påpeget, at arbejdsløsheden ikke kan afhjælpes udelukkende via udvidelse af produktionssektoren, men at en forbedring af beskæftigelsen forudsætter en høj prioritering af byfornyelse, boligbyggeri, vedligeholdelse, energibesparelser, satsning på alternativ energi samt offentlig service?
1981-82 (2. samling)
B 2
Forslag til folketingsbeslutning om børnefamiliens økonomi.
R 2
Redegørelse af socialministeren om børnekommissionens betænkning.
1981-82 (1. samling)
B 8
Forslag ti! folketingsbeslutning om fremme af arbejdslyst og initiativ i det danske samfund
1980-81
F 23
Hvad kan regeringen oplyse om den statslige indkomstpolitiks indflydelse på og andre årsager til, at ansatte inden for den offentlige sektor i stigende omfang forlader det offentlige, og hvad agter regeringen at foretage for at sikre den fornødne besættelse af de derved fremkomne ledige stillinger, som er nødvendige for de offentlige funktioners opretholdelse?«
1979-80 (2. samling)
F 8
Hvad agter regeringen at gøre - bl. a. på det kulturpolitiske, socialpolitiske og uddannelsespolitiske område - for at modvirke tendensen til, at børn og unge i særlig høj grad rammes af den økonomiske krise?
B 32
Forslag til folketingsbeslutning om en krisepolitik på lønmodtagernes betingelser
F 14
Hvad kan ministrene oplyse om regeringens og regeringspartiernes langsigtede mål for samfundets udvikling?
1978-79
F 13
Hvilken nationaløkonomisk og alment samfundsgavnlig betydning tillægger regeringen den hjemmearbejdende ægtefælles indsats, og hvilke familiepolitiske konsekvenser agter regeringen at drage heraf?
F 7
Hvordan vurderer regeringen industriens fremtidige rolle i samfundet?
1977-78
B 62
Forslag til folketingsbeslutning om forbedret offentlig service.
1976-77 (2. samling)
B 49
Forslag til folketingsbeslutning om beskæftigelsen i den offentlige sektor.
F 6
Hvad kan statsministeren meddele om udviklingen i beskæftigelsen?
1974-75 (2. samling)
Hvilke oplysninger kan ministeren give om den økonomiske og beskæftigelsesmæssige situation?
1973-74 (2. samling)
Forslag til folketingsbeslutning om langsigtet indvandringspolitik.
1972-73
B 29
Forslag til folketingsbeslutning om den langsigtede boligpolitik.
R 6
Skriftlig redegørelse, jfr. forretningsordenens § 19, stk. 3, af finansministeren vedrørende standarden af offentlige serviceydelser.
1970-71
Redegørelse af arbejdsministeren for gæstearbejderproblemerne.
Hvad agter regeringen at gøre for at fjerne grundlaget for den uro, dens politik har vakt på arbejdspladserne?
1969-70
Vil socialministeren gennemføre en socialpolitik, der opfylder følgende hovedkrav? 1. Pensionerne føres omgående à jour på grundlag af lønudviklingen. 2. Der gennemføres en automatisk regulering af pellsionerne, fradragsreglerne lempes, og de afskaffes helt for invalidepensionernes vedkommende. 3. Der sikres ret til førtidspension til alle, der af sociale, helbreds- eller erhvervsmæssige grunde er særlig vanskeligt stillede. 4. Med start i 1970 gennemføres over 8 år en 50 pct.s forhøjelse af pensionerne gennem en værdifast tillægspension. Denne nyordning følges op af en tjenestemandslignende pension til alle. 5. Der sikres en egentlig erstatning for de indtægtstab, som sygdom, arbejdsløshed og ulykkestilfælde forvolder. 6. Boligforholdene for pensionister og enlige mødre må forbedres. Antallet af kollegieværelser og andre boliger til unge under uddannelse bør forøges. Socialdemokratiets forslag om opførelse af 18.000 sociale boliger om året samt regulering af boligsikringsordningen kan medvirke til at løse disse problemer. 7. Selv om der i de senere år er bygget meget, må der fortsat gøres en ekstra indsats for at sikre, at behovet for sygehuse og plejehjem bliver dækket. 8. Både i gamle og nye byområder må der planlægges, så fællesskabet kan trives. Det må være en samfundsopgave at fremme et børne- og ungdomsvenligt klima. Byplanlægningen må tage afgørende hensyn til børnenes trivsel og tryghed ved udbygning af den forebyggende børne- og ungdomsforsorg og ved etablering af friarealer, sportspladser samt børnevenlige legepladser. 9. Familiepolitikken må udbygges. Heri må indgå moderskabsydelse, forhøjede børnetiltilskud og erstatning for tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med fødsel. 10. Det er vigtigt, at restfattigdommen helt udryddes. Derfor må også forsorgen udvikles til gavn for vore handicappede medborgere.
1968-69
R 3
Redegørelse af socialministeren angående socialministeriets budget.
1965-66
B 24
Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en kommission til undersøgelse af arbejdspladsernes problemer.
1964-65
Så send en fejlbeskrivelse til:
Vi retter fejlen hurtigst muligt eller sender dig et alternativ, hvis fejlretningen tager nogen tid.