L 217 Lov om omprioritering m.m. af visse almennyttige boligafdelinger og om ændring af lov om realkreditinstitutter og lov om boligbyggeri.

Af: Boligminister Niels Bollmann (CD)
Samling: 1984-85
Status: Stadfæstet
Lov nr. 248 af 06-06-1985
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Loven indfører mulighed for helt eller delvis at omprioritere indestående nominelle realkreditlån til indekslån inden for en samlet beløbsramme på 2 mia kr.

Loven gør det endvidere muligt inden for visse økonomiske rammer at yde kontant støtte til boligafdelinger, hvor besparelsen ved omprioritering vil være utilstrækkelig i forhold til behovet.

For at tilvejebringe en mere langsigtet løsning på problemerne i den almennyttige boligsektor nedsættes et udvalg, der skal se nærmere på de almennyttige boligselskabers fremtidige rolle på det samlede boligmarked.

Endelig udvides investeringsrammen fra 110 til 220 mill. kr. til ombygning af ledige lejligheder og miljøforbedrende foranstaltninger. Den periode, hvori denne støtte kan ydes, forlænges tillige med et år, dvs. til udgangen af 1986.

Den sidstnævnte ændring blev muliggjort ved ændringsforslag fra boligministeren.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 132 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD og KrF) mod 4 (FP og FD); 4 (VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Hans Peter Baadsgaard (S), Agnete Laustsen (KF), Thor Pedersen (V), Pelle Voigt (SF), Jørgen Estrup (RV), Keld Albrechtsen (VS) og Pia Kjærsgaard (FP)