L 10 Forslag til lov om ændring af lov om fremme af privat udlejningsbyggeri, ligningsloven, lov om beskatning af visse pensionskapitaler m.v. og lov om finansiel virksomhed.

(Forenkling og stramning af tildelingskriterier m.v.).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven strammer tildelingskriterierne for tilsagn i investeringsrammen for støtte til privat byggeri efter lov om fremme af privat udlejningsbyggeri på bl.a. følgende punkter:

- Tilsagn gives fremover til byggeri på en bestemt byggegrund, som er angivet i ansøgningen.

- Tilsagn til ansøgere, der ikke er ejere af byggegrunden, betinges af, at tilsagnsmodtageren stiller sikkerhed for købspris, der ikke allerede er betalt.

- Der indføres nyt fordelingskriterium for investeringsrammen, således at tilsagn primært gives til ansøgninger, der indeholder det største antal kvadratmeter bruttoetageareal.

- Kun indtil 5 pct. af det samlede bruttoetageareal for byggeriet kan indrettes til lejligheder på mellem 65 og 85 M2. I øvrigt skal lejlighederne være på mindst 85 m2.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at opstramningen af tildelingskriterierne i lov om fremme af privat udlejningsbyggeri skete på baggrund af de hidtidige erfaringer fra første ansøgningsrunde.

Formålet var at sikre, at byggeriet overvejende kom til at indeholde lejligheder af en størrelse, der gjorde dem egnede til familieboliger, at målrette ordningen mod investorer, der havde vilje og kapitalstyrke til at gennemføre byggeriet, og at sikre en hurtigere igangsættelse af byggeri, der havde opnået tilsagn.

Lovforslaget vedtaget med 94 stemmer (V, S, DF, KF, RV og KD) mod 10 (SF); 2 (EL) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Inge-Lene Ebdrup (V), René Skau Björnsson (S), Anita Knakkergaard (DF), Carina Christensen (KF), Morten Homann (SF), Naser Khader (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Tove Videbæk (KrF)