L 219 Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven, ligningsloven og personskatteloven.

(Lavere skat på arbejdsindkomst).

Af: Skatteminister Svend Erik Hovmand (V)
Samling: 2002-03
Status: Stadfæstet
Titel ændret 27/5 03 fra: Forslag til lov om ændring af ligningsloven og personskatteloven. (Lavere skat på arbejdsindkomst).

Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven nedsætter skatten på arbejdsindkomst.

Nedsættelsen består af to elementer. For det første gives lønmodtagere m.fl. og selvstændigt erhvervsdrivende et fradrag ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst på 2,5 pct. af bidragsgrundlaget efter lov om en arbejdsmarkedsfond. For det andet sker der en trinvis forhøjelse af mellemskattegrænsen over en periode på 4 år med i alt 48.000 kr.

Det fremgik af bemærkningerne, at baggrunden for lovforslaget var en aftale indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti om skattenedsættelse på arbejdsindkomst. Formålet med skattenedsættelserne var at øge tilskyndelsen til at arbejde for personer med lave eller mellemstore indkomster. Der henvises i øvrigt til beretning nr. 4 afgivet af Skatteudvalget den 26. maj 2003.

Lovforslaget vedtaget med 60 stemmer (V, DF og KF) mod 42 (S, SF, EL og KRF); 5 (RV) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Peter Christensen (V), Jacob Buksti (S), Mikkel Dencker (DF), Charlotte Dyremose (KF), Morten Homann (SF), Anders Samuelsen (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Mogens Nørgård (KrF)