L 224 Forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og boligforbedring, af lov om midlertidig regulering af boligforholdene, af lov om indeksregulerede realkreditlån og af lov om realkreditinstitutter.

(Valgfrihed mellem indekslån og nominallån m.v.).

Af: Boligminister Thor Pedersen (V)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 377 af 10-06-1987
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Ved loven gives der private udlejere mulighed for frit at vælge enten at finansiere værdiforøgende investeringer i en byfornyet eller saneret ejendom med indekslån efter gældende regler eller med et 30-årigt nominelt annuitetslån, hvortil der ydes ydelsesbidrag fra staten.

Loven giver endvidere boligministeren adgang til at oprette en fond, der som forsøg - ved køb, lån og/eller leje af egnede beboelsesejendomme - skal fremskaffe og formidle midlertidige boliger til unge. Staten stiller 5 mill. kr. til rådighed for fonden i 1987.

Loven indebærer endelig forskellige ændringer vedrørende konsekvenser af anden lovgivning, opsigelsesvarsel, indkaldelse af oplysninger m.v.

Lovforslaget vedtaget med 104 stemmer (S, KF, V, RV, CD og KRF) mod 24 (SF og VS).
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Agnete Laustsen (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Ruth Olsen (SF), Dagmar Kirstine Mørk Jensen (RV), Birgith Mogensen (CD), Pia Kjærsgaard (FP) og Keld Albrechtsen (VS)