L 196 Forslag til lov om ændring af borgerlig straffelov, kriminallov for Grønland og lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af race m.v.

(Forbud mod diskrimination på grund af seksuel orientering).

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 357 af 10-06-1987
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget. Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Loven har til formål at udvide den eksisterende antidiskriminationslovgivning, der i forvejen omfatter race, hudfarve, national eller etnisk oprindelse og tro, til også at omfatte seksuel orientering.

Loven tilsigter derimod ikke at ændre grænserne for, hvad der hidtil har været betragtet som lovlig og ikke-lovlig seksuel adfærd. Det vil sige, at en person, som f.eks. er dømt for seksuel omgang med mindreårige under udøvelse af sit job, kan formenes adgang til sit tidligere job eller tilsvarende job, uden at dette kan betragtes som diskrimination.

Loven fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af 2 i betænkningen og 1 uden for betænkningen stillede ændringsforslag, der alle havde til formål at undlade at ændre den grønlandske kriminallov, da lovforslaget ikke havde været forelagt for de grønlandske myndigheder inden fremsættelsen.

Lovforslaget vedtaget med 63 stemmer (S, SF og RV) mod 7 (KRF og FP); 54 (KF, V, CD, VS og Gade (SF)) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Merete Aarup (KF), Helge Sander (V), Ebba Strange (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Bente Juncker (CD), Inger Stilling Pedersen (KrF), Pia Kjærsgaard (FP) og Steen Tinning (VS)