L 110 Lov om ændring af lov om skattemæssige afskrivninger m.v.

(Ophævelse af adgang til afskrivning på hoteller, der er opdelt i ejerlejligheder, m.v.).

Af: Minister for skatter og afgifter Karl Hjortnæs (S)
Samling: 1980-81
Status: Stadfæstet
Lov nr. 132 af 25-03-1981
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Loven går ud på at ophæve adgangen til at afskrive på hoteller og plejehjem, der er opdelt i ejerlejligheder. Ophævelsen af adgangen til skattemæssige afskrivninger på hoteller og plejehjem, der er opdelt i ejerlejligheder, vil desuden medføre, at der ikke kan ske frigivelse af en ejerlejlighedsindehavers investeringsfonds- og etableringskontomidler til forlods afskrivning på ejerlejligheden, ligesom der heller ikke kan foretages forskudsafskrivninger på ejerlejligheden.

Endvidere sidestilles skibe med de i afskrivningslovens afsnit I omhandlede formuegoder, hvorefter overførelse af sådanne formuegoder til benyttelse enten til udelukkende private formål eller til både erhvervsmæssige og private formål sidestilles med salg og køb af de pågældende formuegoder.

Ved 1. behandling fik lovforslaget positiv modtagelse af ordførerne for S, SF, VS og RV. Flere ordførere var dog betænkelige ved den foreslåede ikrafttrædelsesdato - som var fremsættelsesdatoen. Ordforeren for FP afviste forslaget, mens de øvrige ordførere havde større eller mindre forbehold især vedr. ikrafttrædelsesdatoen.

I udvalgsbetænkningen blev ikrafttrædelsesdatoen af ministeren for skatter og afgifter foreslået ændret til den 1. januar eller senere.

Ved udvalgets tillægsbetænkning blev »plejehjem« foreslået omfattet af bestemmelsen.

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget med 79 stemmer for, 67 (V, FP, CD og KrF) stemte imod, og 6 (VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Anders Christian Poulsen (V), Leif Glensgård (FP), Hagen Hagensen (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Niels Bollmann (CD), Arne Bjerregaard (KrF), Preben Wilhjelm (VS) og Ole Flygaard (DR)