L 68 Forslag til lov om ændring af lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v. og lov om påligningen af indkomstskat til staten.

(Indførelse af ekstra tillægsydelse, ophævelse af regler om nedsat invaliditetsbeløb, erhvervsudygtighedsbeløb og invaliditetsydelse for gifte og fritagelse for ekstra tillægsydelse i den skattepligtige indkomst).

Af: Socialminister Eva Kjer Hansen (V)
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet
Efter 1. behandling henvist til Socialudvalget (SOU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Loven indebærer, at modtagere af almindelig og forhøjet almindelig førtidspension får en tillægsydelse, der samlet set løfter disse to grupper op på niveauet for mellemste førtidspension. Tillægsydelsen er skattefri, og den medregnes ikke i forbindelse med tildeling af boligydelse, helbredstillæg og varmeydelse m.v. Samtidig er den uafhængig af eventuel supplerende indkomst. Loven betyder, at modtagere af almindelig førtidspension og forhøjet almindelig førtidspension, i alt ca. 42.000 personer, vil få udbetalt henholdsvis 26.224 kr. og 13.464 kr. ekstra i 2006.

Loven er en del af udmøntningen af aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti om finansloven for 2006, hvor et af hovedelementerne er forbedringer for førtidspensionister.

Lovforslaget vedtaget med 102 stemmer (V, S, DF, KF, SF og EL); 10 (RV) stemte hverken for eller imod.
Lovforslaget vedtaget med 102 stemmer (V, S, DF, KF, SF og EL); 10 (RV) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Hans Andersen (V), Mette Frederiksen (S), Pia Kristensen (DF), Martin Lidegaard (RV), Tom Behnke (KF), Pernille Vigsø Bagge (SF) og Majbrit Berlau (EL)