L 229 Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven, ligningsloven, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og lov om afgift af svovl.

(Den skattemæssige behandling af CO2-kvoter og sildekvoter og tilpasninger af CO2-afgiften for det kvoteomfattede brændselsforbrug).

Af: Skatteminister Svend Erik Hovmand (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh. henvist til fornyet behandling i Skatteudvalget (SAU).

Loven indeholder regler for den skattemæssige behandling af CO2-kvoter og medfører en tilpasning af CO2-afgiften for det kvoteomfattede brændselsforbrug.

Loven regulerer endvidere den skattemæssige behandling af sildekvoter.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at forslaget skulle ses i sammenhæng med økonomi- og erhvervsministerens forslag til lov om CO2-kvoter, jf. omtalen under lovforslag nr. L 216.

I forbindelse med fire ændringsforslag fra skatteministeren om afskrivningsmulighed m.v. for sildekvoter foretog Folketingets Parlamentariske Afdeling en undersøgelse af ændringsforslagenes identitet med det oprindelige lovforslag, jf. grundlovens § 41, stk. 2. Notatet af 28. maj 2004 konkluderede, at det ville have været mest korrekt at gennemføre ændringsforslagene som et selvstændigt lovforslag med tre behandlinger og ikke som ændringsforslag.

Lovforslaget vedtaget med 60 stemmer (V, DF og KF) mod 13 (SF, EL og KD); 32 (S og RV) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Lars Christian Lilleholt (V), Erik Mortensen (S), Mikkel Dencker (DF), Charlotte Dyremose (KF) og Keld Albrechtsen (EL)