L 146 Forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse, lov om planlægning, lov om vandløb og museumsloven.

(Internationale naturbeskyttelsesområder, offentlighedens adgang til naturen, fredning, beskyttelseslinjer, fortidsminder m.v.).

Af: Miljøminister Hans Christian Schmidt (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2. beh. henvist til fornyet behandling i Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Loven sikrer, at Danmark lever op til sine forpligtelser vedrørende beskyttelsen af de internationale naturbeskyttelsesområder, og gennemfører den lovgivning, der følger af aftalen af november 2002 vedrørende forbedring af offentlighedens adgang til naturen.

Endvidere sker der en justering af frednings- reglerne, der bl.a. sikrer en økonomisk prioritering og fokusering af fredningsindsatsen og gør lodsejernes retsstilling under sagens behandling bedre og mere gennemskuelig.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget bl.a. skulle supplere de gældende regler til gennemførelse af EF-habitatdirektivet og EF- fuglebeskyttelsesdirektivet, således at den retlige ramme for opfyldelse af Danmarks forpligtelser blev i overensstemmelse med de krav, som EF-Domstolen havde tilkendegivet fulgte af direktiverne.

Lovforslaget vedtaget med 62 stemmer (V, DF, KF og KD) mod 43 (S, SF, RV og EL).
Partiernes ordførere
Eyvind Vesselbo (V), Torben Hansen (S), Jørn Dohrmann (DF), Helle Sjelle (KF), Anne Grete Holmsgaard (SF), Keld Albrechtsen (EL) og Mogens Nørgård (KD)