B 123 Forslag til folketingsbeslutning om konsekvent anvendelse af muligheden for at indføre positiv særbehandling af kvinder og mænd, hvor den kønsmæssige fordeling er skæv m.v.

Af: Mogens Nørgård (KrF) , Jann Sjursen (KrF) , Tove Videbæk (KrF) og Bodil Kornbek (KrF)
Samling: 2002-03
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1.beh henvist til Det Politisk-Økonomiske Udvalg (PØU).


Beslutningsforslaget opfordrede ministeren for ligestilling til at fremsætte de nødvendige lovforslag og foretage de nødvendige ændringer i administrative forskrifter for at forbedre den kønsmæssige fordeling af ansatte i staten og i offentlige kommissioner m.v.

Det fremgik af bemærkningeme til beslutningsforslaget, at publikationen »Statslige lige- stillingsinitiativer 2001« viste, at andelen af kvindelige ledere udgjorde 22 pct., hvilket forslagsstilleme fandt var for lav en andel i forhold til det samlede antal kvindelige ansatte. Forslagsstilleme mente derfor, at det var nødvendigt at indføre en positiv særbehandling, så det køn, der var underrepræsenteret, blev positivt behandlet ved ansættelse af nye medarbejdere.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 48 (S, SF, RV, EL og KRF) stemte for, 62 (V, DF og KF) imod.
Partiernes ordførere
Troels Lund Poulsen (V), Karen J. Klint (S), Louise Frevert (DF), Helle Sjelle (KF), Anne Grete Holmsgaard (SF), Naser Khader (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Bodil Kornbek (KrF)