L 92 Forslag til lov om ændring af lov om planlægning og lov om ændring af forskellige love som følge af oprettelsen af Hovedstadens Udviklingsråd.

(Revision af kommuneplaner, lokal Agenda 21 og fravigelse af reglerne om planlægning i kystnærhedszonen vedrørende sommerhusområder m.v.).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven medfører ændringer i en række love som følge af oprettelse af Hovedstadens Udviklingsråd. Herudover indebærer loven ændringer i bestemmelserne om revision af kommuneplaner og redegørelser for det lokale Agenda 21-arbejde. Endvidere fastsætter loven mulighed for, at miljø- og energiministeren kan tillade, at nogle mindre arealer overføres til byzone.

Lovforslagets bestemmelser om revision af kommuneplaner og redegørelser for det lokale Agenda 21-arbejde var ikke identiske med de bestemmelser, der var en del af lovforslag nr. L 176 fra folketingsåret 1997-98 (1. samling), jf. omtalen i Årbog & Registre 1997-98 side 168. Dette forslag bortfaldt ved udskrivelsen af folketingsvalget, og det foreliggende forslag blev fremsat på grundlag af drøftelser i et udvalg, som var nedsat efter aftale med KL.

Lovforslaget vedtaget med 97 (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, KRF og FRI) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Pernille Blach Hansen (S), Bodil Thrane (V), Svend Aage Fauerholdt (DF), Henriette Kjær (KF), Anni Svanholt (SF) og Thorkild B. Fransgaard (FRI)