L 88 Forslag til lov om ændring af ligningsloven, pensionsbeskatningsloven og skattekontrolloven.

(Skattefrihed for uddannelsesydelser betalt af arbejdsgivere m.v., ændret beskatning af fratrædelsesgodtgørelser og jubilæumsgratialer, ændrede satser og regler for skattefrie rejsegodtgørelser samt skattefritagelse for sparet hjemmeforbrug til kost i forbindelse med tjenesterejser m.v.).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indebærer,

- at regler og satser vedrørende skattefrie rejsegodtgørelser ændres,
- at beskatningen af fratrædelsesgodtgørelser og jubilæumsgratialer ændres, og
- at der gives skattefrihed for uddannelsesydelser betalt af arbejdsgivere.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at de to sidste dele af forslaget skulle ses som et udtryk for, at regeringen ønskede, at det er de medarbejdere, der bliver på arbejdsmarkedet, der fremover skal præmieres skattemæssigt, og ikke de medarbejdere, der forlader arbejdsmarkedet.

Lovforslaget fik sine endelig udformning med vedtagelsen af en række ændringsforslag. Det fremgik af bemærkningerne til nogle af ændringsforslagene, at disse var led i aftalerne om finansloven for 2000.

Lovforslaget vedtaget med 64 stemmer (S, SF, CD, RV, EL og FRI); 47 (V, KF, DF, KRF og Frank Dahlgaard (UP)) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Jens Peter Vernersen (S), Kristian Jensen (V), Klaus Kjær (DF), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FRI)