L 12 Forslag til lov om gensidig administrativ bistand i sager om direkte og indirekte skatter mellem stater, der er medlem af Europarådet eller OECD.

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1991-92
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh

Loven gør det muligt for Danmark at undertegne og ratificere OECD's og Europarådets konvention om gensidig administrativ bistand i skattesager. Loven gennemfører samtidig den nødvendige lovgivning med henblik på at opfylde konventionen.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at OECD's og Europarådets konvention om gensidig administrativ bistand i skattesager blev åbnet for undertegnelse den 25. januar 1988 og kunne undertegnes af OECD's og Europarådets medlemsstater.

Formålet med konventionen var bl.a. at tilvejebringe et ensartet grundlag, hvorefter medlemsstaterne fremover kunne yde hinanden bistand i skattesager. Konventionen gav skattemyndighederne i de lande, som tiltrådte konventionen, adgang til at udveksle oplysninger om direkte og indirekte skatter og afgifter, at bistå hinanden med sikring og inddrivelse af skatte- og afgiftskrav samt til forkyndelse af dokumenter vedrørende skatter og afgifter.

Lovforslaget vedtaget med 114 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV og KRF) mod 7 (FP).
Partiernes ordførere
Pia Gjellerup (S), Charlotte Antonsen (V), Christian Overdal Aagaard (KF), Jes Lunde (SF), Bente Juncker (CD), Ole Donner (FP), Elisabeth Arnold (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)