L 88 Forslag til lov om ændring af lov om lens, stamhuses og fideikommisgodsers samt de herhen hørende fideikommiskapitalers overgang til fri ejendom.

Af: Miljøminister Lone Dybkjær (RV)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 87, L 89 og L 90.

Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget.

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Miljø- og Planlægningsudvalget.

Ved loven bliver afgørelse om deling af de såkaldte majoratsskove foreslået overført fra Statens Skovnævn til de administrative myndigheder.

Loven er en konsekvens af skovlovsforslag L 87, hvori det blev foreslået at nedlægge det nuværende Skovnævn. Se nærmeste foranstående sag.

Af Miljø- og Planlægningsudvalgets betænkning fremgår, at miljøministeren har overvejet muligheden for yderligere forenkling af lensafløsningsloven, således at ministeren får hjemmel til at notere de majoratsnoterede skovejendomme som samlede, faste ejendomme i henhold til udstykningsloven. Ændringerne viste sig imidlertid at være så omfattende, at det lovteknisk ikke ville være muligt at stille disse som ændringsforslag til nærværende lovforslag.

Ministeren vil derfor fremsætte et lovforslag i næste folketingsår herom.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 115 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD og KRF).
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Henning Nielsen (S), Bernt Johan Collet (KF), Hanne Severinsen (V), Margrete Auken (SF), Knud Lind (FP), Lis H. Noer (CD) og Marianne Jelved (RV)