B 59 Folketingsbeslutning om udarbejdelse af en finansieringsreform for landbruget.

Samling: 1984-85
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Ifølge folketingsbeslutningen pålægges regeringen at fremsætte lovforslag til en finansieringsreform for landbruget inden den 29. marts 1985.

Lovforslaget skal baseres på det forslag til finansieringsreform, som fremgår af den rapport, som Danske Husmandsforeningers Tværpolitiske Udvalg afgav i oktober 1984.

Forslaget var genstand for en lang og ophedet debat under 1. behandlingen og var ligeledes genstand for en grundig udvalgsbehandling inden betænkningsafgivelse.

Ved 2. (sidste) behandling blev forslaget vedtaget med 71 stemmer (S, SF og RV) mod 66 (KF, V, CD, FP, KrF og FD); 6 (VS og Arne Bjerregaard (KrF)) stemte hverken for eller imod.

Der henvises i øvrigt til det på baggrund af denne folketingsbeslutning fremsatte forslag til lov om ændring af lov om indeksreguleret realkreditlån m.fl. (Finansieringsreform for landbruget) (se A. I. nr. 13).
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Jens Peter Rønholt (KF), Ivar Hansen (V), Steen Gade (SF), Hans Larsen-Ledet (RV), Elisabeth Bruun Olesen (VS), Arne Bjerregaard (KrF) og Ove Jensen (FP)