Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.
Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.
Med loven, der trådte i kraft den 1. maj 1978, foretages en række ændringer i lov om restaurations- og hotelvirksomhed m. v., hvoraf de væsentligste vedrører angivelsen af de kriterier, der bør lægges til grund ved bevillingsudstedelse, samt proceduren i forbindelse med fratagelse af bevillinger.
Således indebærer lovens § 1, nr. 7, at samfundsmæssige, ædruelighedsmæssige og dermed sammenhængende hensyn skal iagttages ved meddelelse af alkoholbevilling, og det er yderligere præciseret, at disse hensyn skal tilgodeses ved bevillingsmyndighedernes vurdering af
a) bevillingsansøgerens forretningsmæssige kvalifikationer,
b) bevillingsansøgerens økonomiske forhold og finansieringsplan,
c) størrelse, indretning og karakter i øvrigt af restaurationsvirksomheden,
d) dennes beliggenhed i forhold til eventuel miljøplan og
e) konkrete ædruelighedsmæssige og dermed sammenhængende sociale og politimæssige hensyn.
Med hensyn til proceduren i forbindelse med fratagelse af bevillinger medfører loven en forenkling heraf.
Da lovforslaget var en genfremsættelse af et i folketingsåret 1976-77, 2. samling, fremsat lovforslag, kan, for så vidt angår lovforslagets baggrund m. v., henvises til omtalen heraf i Folketingsårbog 1976-77, side 468 f.
Efter at to af handelsministeren stillede ændringsforslag var blevet vedtaget og nogle af en række mindretal stillede ændringsforslag forkastet ved 2. behandling, gik lovforslaget til fornyet udvalgsbehandling. I udvalgets tillægsbetænkning stillede handelsministeren ændringsforslag, hvorefter lovens ikrafttræden blev udskudt fra 1. april til 1. maj 1978. Efter at dette ændringsforslag var blevet vedtaget, vedtoges lovforslaget ved 3. behandling med 134 stemmer mod 24 (FP og DR).