L 156 Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme.

Af: Minister for skatter og afgifter Svend Jakobsen (S)
Samling: 1975-76
Status: Stadfæstet
Lov nr. 310 af 10-06-1976
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Loven har sammenhæng med lov nr. 243 af 12. maj 1976 om bygnings- og boligregistrering (se A.I. nr. 11).

Når et sådant register er etableret, vil oplysningerne herfra i vidt omfang kunne benyttes som grundlag for vurderingsarbejdet, og de hidtil anvendte vurderingsskemaer vil for de fleste ejendomme kunne bortfalde.

Efter loven skal registeroplysninger kunne træde i stedet for vurderingsskemaet.

Loven fastsætter en række habilitetsbetingelser for vurderingsmyndighederne, og besigtigelsesreglerne udbygges. Der er fastsat bestemmelser om kommunernes kontormæssige bistand til vurderingsrådene.

Efter gældende lov skal en ejendom optages til omvurdering, når der er afholdt bekostninger på ejendommen på mindst 10.000 kr. Beløbsgrænsen forhøjes til 25.000 kr.

Loven tydeliggør, at også ejerlejligheder, der er opstået ved en ejendoms fordeling i ejerlejligheder, anses for nye ejendomme, der skal optages til vurdering.

Undtagelser fra vurdering for en række trafikanlæg udvides med rutebilstationer, der betjener publikum på flere busruter, der er godkendt i henhold til lovgivningen om buskørsel, samt for autoriserede fragtcentraler.

Loven ændrer endvidere opgørelsesmåden af ejerlejligheders grundværdi.

Nu ansættes først en grundværdi for „moderejendommen", hvorefter den fordeles på de enkelte ejerlejligheder. Dette sker i almindelighed efter fordelingstallet, hvis et sådant er fastsat, dog er der i særlige tilfælde mulighed for at fravige dette.

Loven indeholder en lang række ikrafttrædelsesbestemmelser.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 160 stemmer.
Partiernes ordførere
Karl Nielsen (S), Jacob Sørensen (V), Ole Maisted (FP), Aase Olesen (RV), Hagen Hagensen (KF) og Villy Fuglsang (DKP)