L 167 Lov om ændring af lov om teatervirksomhed.

Af: Minister for kulturelle anliggender Niels Matthiasen (S)
Samling: 1972-73
Status: Stadfæstet
Lov nr. 411 af 13-06-1973
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

Loven indfører et ensartet abonnementssystem for hele landet, således at udgifterne til nedsættelse af billetpriserne og til administration deles lige mellem stat og amtskommuner. Abonnementsordningerne administreres af publikumsorganisationer, som godkendes af amtsrådene.

Endvidere indeholder loven en rekonstruktion af teaterrådet, der således nu består af 3 medlemmer udpeget for et tidsrum af 2 år, i hvilken periode medlemmerne ikke må være tilknyttet noget teater eller beklæde teaterfaglige tillidsposter.

Ved fremsættelsen indeholdt lovforslaget endvidere en bestemmelse om et repræsentantskab til at følge rådets virksomhed samt en bestemmelse om ændring af teaterrådets sekretariat og konsulentvirksomhed. Disse bestemmelser udgik som følge af ændringsforslag stillet under udvalgsbehandlingen. Ligeledes udgik et forslag om forbedrede støttemuligheder for teater for børn og unge.

Mellem 2. og 3. behandling afgav udvalget, hvortil forslaget var henvist, tillægsbetænkning. Ved 3. behandlingen vedtoges loven med 108 stemmer for, 25 stemmer imod (RV) og ét medlem (Djurhuus (Fær.)) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Lone Nielsen (S), Hans Jørgen Lembourn (KF), Jens Peter Jensen (V), Else-Merete Ross (RV) og Per Dich (SF)