L 100 Lov om bekæmpelse af flyvehavre.

Af: Landbrugsminister Henry Christensen (V)
Samling: 1970-71
Status: Stadfæstet
Lov nr. 232 af 19-05-1971
Efter 1. behandling henvist til udvalg på 17 medlemmer: Chr. R. Christensen, Burgdorf, Henry Møller, Niels Ravn, Søren Jensen, Jens Chr. Christensen, Niels Jørgen Nielsen [formand], Lindegård Rasmussen, Erik Hansen (Ålborg amt), Kirkegaard [næstformand], Chr. Thomsen, Poul Dalsager, Risgaard Knudsen, Evald Kristensen, Buchart Petersen, Teichert og Morten Lange.

Ved loven, der trådte i kraft den 1. juli 1971, er de hidtidige bestemmelser blevet revideret således, at der i forhold til tidligere er pligt til at træffe videregående foranstaltninger til flyvehavrens bekæmpelse, i hvilken forbindelse der kan være grund til at nævne, at bestemmelserne nu gælder for ethvert jordareal, dvs. ikke blot for jordbrugsarealer, og for arealernes fulde udstrækning. Lovens formål på længere sigt fremtræder nu klart som udryddelse af flyvehavre her i landet og ikke blot som forhindring af spredning.

Lovforslaget, der ved 1. behandling blev modtaget med velvilje af alle ordførere, blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 137 stemmer.
Partiernes ordførere
Chr. Thomsen (S), Christian R. Christensen (KF), Søren Jensen (V), Arne Lindegård Rasmussen (RV) og Morten Lange (SF)