L 64 Forslag til lov om ændring af lov om socialtilsyn og lov om social service.

(Styrkelse af socialtilsynet og styrkelse af det økonomiske tilsyn med sociale tilbud).

Af: Social- og ældreminister Astrid Krag (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Lovforslaget udmønter ”Aftale om styrkelse af socialtilsynet og styrkelse af det økonomiske tilsyn med social tilbud” og har til formål at styrke rammerne for socialtilsynets arbejde. Formålet med lovforslaget er bl.a., at der skal skabes forudsætninger for et mere ensartet, koordineret og effektivt socialtilsyn, som skal medvirke til at sikre kvaliteten i sociale tilbud, og at der gribes ind over for tilbud, hvor kvaliteten ikke lever op til kravene. Socialstyrelsens beføjelser vil med lovforslaget blive styrket yderligere i form af en ny sanktionsmulighed om skærpet tilsyn.

Derudover vil lovforslaget styrke socialtilsynets tilsyn med de sociale tilbuds økonomi for at give bedre muligheder for at gribe ind over for uforsvarlig brug af offentlige velfærdskroner.

Loven forventes at træde i kraft den 1. januar 2022.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 85 (S, V, SF, RV, EL, KF, FG og ALT), imod stemte 15 (DF, NB og LA), hverken for eller imod stemte 0. Ved en fejl er Rasmus Helveg Petersens (RV) stemme registreret i Henrik Dam Kristensens (S) navn.
Partiernes ordførere
Camilla Fabricius (S), Marlene Ambo-Rasmussen (V), Karina Adsbøl (DF), Trine Torp (SF), Christina Thorholm (RV), Jakob Sølvhøj (EL), Brigitte Klintskov Jerkel (KF), Mette Thiesen (NB), Ole Birk Olesen (LA), Susanne Zimmer (FG) og Jens Rohde (KD)