L 33 Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven, aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre skattelove.

(Leveringsrettigheder for sukkerroer og genetablering af overgangsregel).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Samling: 2006-07
Status: Stadfæstet
Efter 1. behandling henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Formålet med loven er at ændre skattereglerne om sukkerroekvoter, så de bliver som de regler, der gælder for betalingsrettigheder (ret til landbrugsstøtte) og mælkekvoter. Disse regler var notificeret over for Europa-Kommissionen, som havde godkendt dem, under forudsætning af at sukkerroekvoter snarest blev behandlet efter samme regler. Derfor skulle reglerne om sukkerroekvoter have virkning fra datoen for lovforslagets fremsættelse. Efter loven skal udgifter til køb og indtægter fra salg af sukkerroekvoter gå ind på en fælles saldo for betalingsrettigheder, mælkekvoter og sukkerroekvoter.

Det anslås, at loven vil medføre en provenugevinst på ca. 5 mio. kr. om året i de to første år. For årene herefter skønnes loven ikke at have nævneværdige provenumæssige konsekvenser.

Endvidere genindføres personers mulighed for at anvende handelsværdien den 19. maj 1993 som anskaffelsessum for visse investeringsforeningsbeviser med virkning fra den 1. januar 2006. Denne del af loven har ingen sammenhæng med reglerne om sukkerroekvoter.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 110 stemmer.
Lovforslaget enstemmigt vedtaget med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Torsten Schack Pedersen (V), John Dyrby Paulsen (S), Mikkel Dencker (DF), Charlotte Dyremose (KF), Poul Erik Christensen (RV) og Morten Homann (SF)