L 79 Forslag til lov om ændring af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl., integrationsloven og udlændingeloven.

(Styrkelse af familiesammenførtes danskindlæring, fremrykket og intensiveret danskuddannelse til flygtninge, ændret udvælgelse af og styrket integrationsindsats over for kvoteflygtninge m.v.).

Af: Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Delt
Efter 1. beh. henvist til Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (UUI).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Lovforslaget indeholdt en række forslag, der skulle fremme, at flest mulige selvforsørgende, familiesammenførte udlændinge gennemførte danskuddannelse systematisk og målrettet eller tilegnede sig det danske sprog på anden måde. Endvidere foresloges det, at flygtninge, der midlertidigt opholdt sig på asylcentre efter opholdstilladelsens meddelelse, sikredes obligatorisk, intensiv og målrettet danskuddannelse på centeret i den periode på 1-2 måneder, der normalt gik, fra de pågældende havde fået opholdstilladelse, til kommunen overtog integrationsansvaret for den pågældenede. Desuden skulle det kommunale danskuddannelsestilbud fremrykkes for denne gruppe flygtninge, således at danskuddannelsen videreførtes, umiddelbart efter at kommunalbestyrelsen havde overtaget ansvaret for de pågældende. Endelig foresloges nye kriterier for udvælgelse af kvoteflygtninge samt integrationsfremmende initiativer for denne gruppe.

Lovforslaget blev ved 2. behandling delt i nr. L 79 A og nr. L 79 B.

Lovforslaget var en genfremsættelse af lovforslag nr. L 97 fra folketingsåret 2004-05 (1. samling), jf. 1. samling.
Partiernes ordførere
Eyvind Vesselbo (V), Karen J. Klint (S), Jesper Langballe (DF), Henriette Kjær (KF), Morten Østergaard (RV), Steen Gade (SF) og Frank Aaen (EL)