L 224 Forslag til lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) og lov om godtgørelse ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

(Udvidelse af adgangen til SVU).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven giver 20-25-årige og personer, der har opbrugt deres muligheder for at søge statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) på grund af forbrug under den tidligere ordning om voksenuddannelsesstøtte (VUS), mulighed for at få SVU til specialundervisning for voksne efter de almindeligt gældende regler i op til 18 uger.

Endvidere giver loven personer med en grundlæggende erhvervsrettet uddannelse mulighed for at få SVU til forberedende voksenundervisning (FVU) og specialundervisning for voksne.

Lovforslaget havde baggrund i regeringsudspillet »Flere i beskæftigelse - færre ledige« fra marts 2004. Formålet med lovforslaget var at give voksne med bl.a. utilstrækkelige læsefærdigheder bedre muligheder for at blive gode læsere ved hjælp af FVU og specialundervisning for voksne.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 103 stemmer.
Partiernes ordførere
Gitte Lillelund Bech (V), Bjarne Laustsen (S), Louise Frevert (DF), Helle Sjelle (KF), Morten Homann (SF), Margrethe Vestager (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Bodil Kornbek (KD)