B 87 Forslag til folketingsbeslutning om bedre vejafmærkning og andre foranstaltninger med henblik på at fremme cyklisters fremkommelighed.

Af: Margrete Auken (SF) , Aage Frandsen (SF) , Lene Garsdal (SF) og Villy Søvndal (SF)
Samling: 2003-04
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh. henvist til Trafikudvalget (TRU).

Beslutningsforslaget ville bl.a. gøre cykelafmærkning i vejkryds og rundkørsler obligatorisk. Desuden skulle bilernes stoplinjer trækkes tilbage i forhold til cyklernes i signalregulerede kryds, og i kryds med signalanlæg skulle bilernes højresvingsbane og cykelbanen krydse hinanden inden vejkrydset.

Endvidere skulle der etableres gader forbeholdt cykler og kollektiv trafik i de større byer, muligheden for at bruge cyklen som transportmiddel i kombination med kollektiv trafik skule udvides, og det skulle præmieres at vælge cyklen som transportmiddel mellem hjem og arbejdsplads.

Beslutningsforslaget skulle ses i sammenhæng med beslutningsforslag nr. B 86, der havde til formål at øge trafiksikkerheden og fremkommeligheden for cyklisterne. Der henvises til omtalen af dette forslag.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 9 (SF og EL) stemte for, 63 (V, DF og KF) imod; 42 (S, RV og KD) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Karsten Nonbo (V), Jørn Pedersen (S), Poul Fischer (DF), Helge Adam Møller (KF), Margrete Auken (SF) og Keld Albrechtsen (EL)