B 44 Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en kommission til undersøgelse af ikketoldmæssige handelsbarrierer, der hindrer fri handelsadgang til europæiske markeder.

Samling: 2003-04
Status: Bortfaldet
Behandlet sammen: B 29, B 44 og B 122.

Efter 1. beh. henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at nedsætte en kommission, der skulle undersøge konsekvenserne af EU's miljø-, sundheds- og fødevaremæssige standarder for udviklingslandenes produktionsmuligheder, eksportindtægter og velfærdsøkonomiske gevinster sammenholdt med konsekvenserne af en lempelse af disse standarder for miljø og sundhed i forbrugerlandene.

Formålet med beslutningsforslaget var, at der på længere sigt skulle vedtages et »udviklingsprincip« som supplement til forsigtighedsprincippet, der sikrede, at EU's miljø-, sundheds- og forbrugerpolitik altid blev afbalanceret af hensyn til de fattige landes markedsadgang.
Partiernes ordførere
Henrik Vestergaard (V), Lone Møller (S), Christian H. Hansen (DF), Else Theill Sørensen (KF), Anne Grete Holmsgaard (SF), Martin Lidegaard (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Mogens Nørgård (KD)