L 81 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og momsloven.

(Fritagelse for skat og moms af værdi af eget arbejde).

Af: Skatteminister Svend Erik Hovmand (V)
Samling: 2002-03
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven fritager for betaling af skat og moms af værdien af eget arbejde samt en i den forbindelse ikkerealiseret avance ved udtagning af varer og tjenesteydelser fra ejerens virksomhed. Det er en betingelse for fritagelsen, at arbejdet udføres på egne formuegoder og til eget, privat brug.

Det fremgik af bemærkningerne, at forslaget var et led i udmøntningen af aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti om finansloven 2003.

Formålet med lovforslaget var at sikre skatte- og momsfrihed af eget arbejde, som håndværkere udførte på deres egen ejendom, og dermed ligestille håndværkere med andre erhvervsgrupper ved udførelsen af eget arbejde. Lovforslaget fulgte således indstillingen i »Rapport om vennetjenester/sort arbejde, eget arbejde, forbrug af egne varer, produkter og ydelser samt personalegoder« af 4. november 2002 fra Skatteministeriets departement.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 100 stemmer.
Partiernes ordførere
Peter Christensen (V), Jens Peter Vernersen (S), Mikkel Dencker (DF), Charlotte Dyremose (KF), Morten Homann (SF), Anders Samuelsen (RV), Line Barfod (EL) og Bodil Kornbek (KrF)