B 109 Forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af »Byggeriets Havarikommission«.

Samling: 2002-03
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Boligudvalget (BOU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til inden udgangen af 2003 at fremsætte et lovforslag, der sikrede oprettelsen af en uvildig og uafhængig kommission, der ved større ulykker i byggeriet skulle kunne vurdere, om der var tale om fejlagtig anvendelse eller andre forhold omkring byggematerialerne, give indstilling til økonomi- og erhvervsministeren om ændringer i bygningsreglementet m.v., sikre offentlighed og åbenhed om undersøgelserne af større ulykker i byggeriet og bidrage til offentlig videnudvikling i spørgsmålene om sikkerhed i byggeriet.

Det fremgik af forslagets bemærkninger, at forslagsstillerne mente, at ulykken på Siemens Arena i Ballerup havde vist, at der var behov for en permanent instans, der kunne vurdere, om de konkrete ulykker i byggeriet havde afsløret generelle problemer med hensyn til byggemetoder og byggematerialer.
Partiernes ordførere
Søren Gade (V), Lars Kramer Mikkelsen (S), Freddie H. Madsen (DF), Carina Christensen (KF), Morten Homann (SF), Kim Sejr (RV) og Tove Videbæk (KrF)