L 182 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Forslag til Rådets direktiv om definition af hjælp til ulovlig indrejse og transit samt ulovligt ophold samt ophævelse af adgangen til opsættende virkning ved påklage af visse afgørelser om administrativ udvisning af EU/EØS-statsborgere m.fl.).

Af: Integrationsminister Bertel Haarder ()
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (UUI).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ændrer affattelsen af udlændingelovens bestemmelse om menneskesmugling, således at forsætlig bistand til ulovlig indrejse m.m. er strafbar, uanset om bistanden ydes for vindings skyld. Endvidere indebærer loven, at klager over afgørelser om administrativ udvisning af personer, der er omfattet af EF-reglerne, ikke tillægges opsættende virkning med hensyn til udrejsefristen, når de pågældende alene opholder sig her i landet i en kortere periode.

Lovforslaget havde til formål at gennemføre direktivforslaget om definition af hjælp til ulovlig indrejse og transit samt ulovligt ophold, som der blev opnået enighed om på rådsmødet den 28.-29. maj 2001.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med justitsministerens lovforslag nr. L 118, der gennemførte en rammeafgørelse om styrkelse af de strafferetlige rammer med henblik på bekæmpelse af hjælp til ulovlig indrejse og transit samt ulovligt ophold.

Lovforslaget vedtaget med 102 stemmer (V, S, DF, KF, RV og KRF) mod 10 (SF og EL).
Partiernes ordførere
Birthe Rønn Hornbech (V), Morten Bødskov (S), Søren Krarup (DF), Else Theill Sørensen (KF), Aage Frandsen (SF), Marianne Jelved (RV), Line Barfod (EL) og Jann Sjursen (KrF)