L 161 Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven, lov om fleksydelse og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område m.fl. love.

(Bagudbetaling af kontanthjælp m.v., ændring af reglerne om ledighedsydelse, indførelse af bemyndigelse vedrørende personer fra Færøerne og Grønland på døgninstitutioner m.v., ændring af reglerne om fleksydelse og om lægers honorering i koordinationsudvalg).

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ()
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Titel ændret 28/5 05 fra: Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven, lov om fleks- ydelse og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. (Bagudbetaling af kontanthjælp m.v., ændring af reglerne om ledighedsydelse, indførelse af bemyndigelse vedrørende personer fra Færøerne og Grønland på døgninstitutioner m.v., ændring af reglerne om fleksydelse og om lægers honorering i koordinationsudvalg).

Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at kontanthjælp og introduktionsydelse udbetales bagud mod før forud. Personer, der går fra et fleksjob til ustøttet beskæftigelse, bevarer endvidere retten til at få ledighedsydelse, indtil de har mulighed for at optjene ret til arbejdsløshedsdagpenge.

Herudover indføres der med loven en mulighed for at dispensere for en frist for tilmelding til fleksydelse og mulighed for at honorere læger, der deltager i koordinationsudvalgenes arbejde, og endelig præciseres reglerne om betaling for personer fra Grønland og Færøerne med ophold i Danmark på døgninstitution.

Lovforslaget var en opfølgning på kommuneaftalen for 2002, på satspuljeforhandlingerne og på en aftale mellem henholdsvis Danmark, Grønland og Færøerne.

Lovforslaget vedtaget med 61 stemmer (V, DF, KF og RV) mod 9 (SF og EL); 32 (S og KRF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Flemming Oppfeldt (V), Jan Petersen (S), Jørn Dohrmann (DF), Lars Barfoed (KF), Christian Brix Møller (RV), Søren Søndergaard (EL) og Jann Sjursen (KrF)