L 194 Forslag til lov om ændring af lov om VækstFonden og lov om påligningen af indkomstskat til staten (ligningsloven).

(Garantier for udlån til udviklingsaktiviteter i mindre virksomheder, supplerende instrumenter til at finansiere meget risikobetonede projekter og adgang til, at VækstFonden kan formidle kontakt mellem virksomheder og private investorer).

Af: Erhvervsminister Pia Gjellerup (S)
Samling: 1999-00
Status: Delt
Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Lovf delt 16/5 2000 i: L 194 A og L 194 B, se disse.

Lovforslaget indebar en udvidelse af VækstFondens mulighed for at yde lån til særlig risikobetonede projekter. Endvidere indeholdt lovforslaget en hjemmel for VækstFonden til at udstede garantier for pengeinstitutters udlån til udviklingsaktiviteter i mindre virksomheder.

Desuden indeholdt lovforslaget en hjemmel til erhvervsministeren til at bemyndige VækstFonden til at udstede lånegarantier til medfinansiering af jobskabelse på særlige vilkår i virksomheder, der påtog sig et særligt socialt ansvar.

Endelig indebar lovforslaget, at VækstFonden fik hjemmel til at etablere mødesteder for private investorer og mindre innovative virksomheder.
Partiernes ordførere
Ole Vagn Christensen (S), Jens Hald (V), Egil Møller (DF), Pernille Sams (KF), Ole Sohn (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Søren Kolstrup (EL) og Jann Sjursen (KrF)