L 194 A Forslag til lov om ændring af lov om VækstFonden og lov om påligningen af indkomstskat til staten (ligningsloven).

(Garantier for udlån til udviklingsaktiviteter i mindre virksomheder, supplerende instrumenter til at finansiere meget risikobetonede projekter og adgang til, at VækstFonden kan formidle kontakt mellem virksomheder og private investorer).

Af: Erhvervsminister Pia Gjellerup (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven giver erhvervsministeren hjemmel til at bemyndige VækstFonden til at udstede lånegarantier til medfinansiering af jobskabelse på særlige vilkår i virksomheder, der påtager sig et særligt socialt ansvar.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at ordningen placeredes i lånegarantiordningens regi, at administrationen blev varetaget af VækstFonden, og at ordningen finansieredes af midler fra Den Europæiske Investeringsfond.

Lovforslaget fik sin endelige udformning efter forslag fra Venstre om deling af lovforslag nr. L 194, således at den del af lovforslaget, som vedrørte jobskabelse på særlige vilkår, udskiltes i et selvstændigt lovforslag.

Lovforslaget vedtaget med 86 stemmer (S, V, SF, CD, RV, EL og KRF) mod 11 (DF og FRI); 9 (KF) stemte hverken for eller imod.