B 74 Forslag til folketingsbeslutning om fremsættelse af lovforslag til sikring af etnisk ligestilling på det danske arbejdsmarked.

Af: Ole Sohn (SF) , Margrete Auken (SF) , Anne Baastrup (SF) , Knud Erik Hansen (SF) og Jes Lunde (SF)
Samling: 1999-00
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at fremsætte lovforslag om ligestilling af etniske minoriteter på arbejdsmarkedet efter samme principper som lovgivningen om ligestilling af mænd og kvinder på arbejdsmarkedet. Alle offentlige virksomheder skulle udarbejde en politik for etnisk ligestilling.

Arbejdsmarkedsrådene skulle forpligtes til at overvåge integrationen af etniske mindretal og opstille konkrete mål og udvælge indsatsområder for integrationen. Endelig skulle det offentlige kunne stille krav om, at virksomheder i forbindelse med køb, udbud, licitation m.v. havde en offentlig tilgængelig politik for etnisk ligestilling.

Ifølge bemærkningerne var det forslagsstillernes opfattelse, at integration på arbejdspladsen var nøglen til løsning af en række kulturelle og sociale problemer i tilknytning til de etniske minoriteter.
Partiernes ordførere
Lars Kramer Mikkelsen (S), Rikke Hvilshøj (V), Christian H. Hansen (DF), Knud Erik Kirkegaard (KF), Ole Sohn (SF), Anders Samuelsen (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Jette Gottlieb (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Thorkild B. Fransgaard (FRI)