B 140 Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af greencard i Danmark for at forbedre danske virksomheders muligheder for at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

Samling: 1999-00
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Retsudvalget (REU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at indføre et såkaldt greencard i Danmark efter nogle nærmere angivne retningslinjer for at forbedre virksomhedernes adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Forslagsstillerne anførte i bemærkningerne, at både Det Danske Handelskammer og Dansk Industri har advaret om, at Danmark er ved at sakke bagud inden for IT-teknologien, fordi der er mangel på uddannet arbejdskraft. Derfor ønskede forslagsstillerne indført en greencard-ordning, så udenlandsk arbejdskraft kunne få opholdstilladelse, hvis blot nogle enkle regler var opfyldt, men således at opholdstilladelsen bortfaldt, så snart medarbejderen ikke længere havde et job.
Partiernes ordførere
Sandy Brinck (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Peter Skaarup (DF), Helge Adam Møller (KF), Knud Erik Hansen (SF), Henrik Svane (RV), Susanne Clemensen (CD), Jette Gottlieb (EL), Jann Sjursen (KrF) og Tom Behnke (FRI)