L 184 Forslag til lov om færgefart.

Af: Trafikminister Sonja Mikkelsen (S)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder generelle regler for offentlige myndigheders indgåelse af aftaler med andre om betaling for varetagelsen af færgedrift samt meddelelse af eneret til færgedrift, herunder at der som udgangspunkt skal foretages udbud forud herfor.

Loven indebærer endvidere en ophævelse af lov om bestyrelsen af færgevæsenet og en overførelse af bestemmelser om færgedrift i lov om Banestyrelsen m.v. og i lov om anlæg af fast forbindelse over Storebælt.

Det fremgik af den skriftlige fremsættelsestale, at formålet med lovforslaget var at skabe et lovgrundlag for de færgeruter, som drives i Danmark for at sikre transporten for øboere og imellem landsdele, men som ikke kan drives på almindelige kommercielle vilkår, samt at sikre overensstemmelse med EU-retlige regler ved offentlig betaling for færgedrift og meddelelse af enerettigheder til færgedrift. Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem ændringsforslag fra trafikministeren.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner og amtskommuner og lov om ændring af lov om trafikstøtte til de mindre øer, der blev fremsat af indenrigsministeren. Der henvises til omtalen under L 186.

Lovforslaget vedtaget med 107 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, FP og KRF) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Holger Graversen (S), Else Winther Andersen (V), Brian Mikkelsen (KF), Ole Sohn (SF), Ole Donner (DF), Vibeke Peschardt (RV), Arne Melchior (CD), Frank Aaen (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Christian Jensen (FP)