L 147 Forslag til lov om ændring af lov om skattefri virksomhedsomdannelse, virksomhedsskatteloven og fusionsskatteloven.

(Lempelse af betingelserne for omdannelse af virksomheder med flere ejere samt indførelse af krav om fuldt vederlag i aktier eller anparter m.v.).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder en række ændringer af reglerne for skattefri virksomhedsomdannelse. Loven medfører bl.a., at hele vederlaget i forbindelse med omdannelsen skal ydes i form af aktier eller anparter, og at alle aktiver og passiver som hovedregel skal overdrages til selskabet. Endvidere udvides adgangen til skattefrit at omdanne personligt ejede virksomheder med flere ejere til selskaber.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget havde til formål dels at forhindre, at en virksomhedsejer skattefrit kan trække penge ud af sin virksomhed ved at omdanne den til et selskab, dels at lette omdannelse af virksomheder med flere ejere. Skatteministeren fremsatte under lovforslagets behandling en række ændringsforslag, som bl.a. vedrørte den skattemæssige behandling af gæld i forbindelse med omdannelse.

Lovforslaget vedtaget med 63 stemmer (S, SF, DF, RV og EL) mod 45 (V, KF, CD, FP og KRF).
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Svend Aage Jensby (V), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Klaus Kjær (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FP)