L 134 Forslag til lov om ændring af lov om planlægning.

(VVM-regler m.v.).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2.beh henvist til fornyet beh i Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Loven indeholder bestemmelser, der supplerer reglerne om VVM-vurdering (vurdering af virkninger på miljøet), herunder offentlighedens inddragelse i forbindelse med afgørelser om anlæg, der er omfattet af VVM-reglerne. Loven indfører desuden en bestemmelse om anvendelsen af ejendommene i sommerhusområder, hvor anvendelsen ikke er fastlagt i en byplanvedtægt eller lokalplan.

Lovforslaget var en delvis genfremsættelse af lovforslag nr. L 176 fra folketingsåret 1997-98 (1. samling), jf. omtalen i Årbog & Registre 1997-98 side 168, hvor de tidligere foreslåede bestemmelser om lokal »Agenda 21« og om forbud mod tillæg til en kommuneplan, der ikke er revideret inden for de sidste 4 år, var udeladt.

Formålet med lovforslaget var bl.a. at implementere Rådets direktiv 97/11/EF af 3. marts 1997 om ændring af direktiv 85/337/EØF om vurdering af visse offentlige og private projekters indvirkning på miljøet. Endelig skete der samtidig en vis implementering af Århuskonventionen (Konventionen om adgang til oplysninger, offentlig deltagelse i beslutninger og adgang til klage og domstolsprøvelse på miljøområdet).

Lovforslaget vedtaget med 66 stemmer (S, KF, SF, CD, RV, EL og KRF) mod 35 (V, DF og FP).
Partiernes ordførere
Lis Greibe (S), Hans Christian Schmidt (V), Henriette Kjær (KF), Steen Gade (SF), Svend Aage Fauerholdt (DF), Vibeke Peschardt (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Søren Kolstrup (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Ole M. Nielsen (KrF)