L 88 Forslag til lov om ændring af lov om foderstoffer og lov om kvalitetskontrol med fisk og fiskevarer.

(Indførselskontrol m.m.).

Af: Landbrugs- og fiskeriminister Henrik Dam Kristensen (S)
Samling: 1995-96
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at foderstofkontrollen udvides til at gælde kontrol af foderstoffer, der indføres fra tredjelande, og at hjemmelen til at fastsætte bestemmelser om fremstilling og salg af foder til alle dyrearter samles i foderstofloven.

Formålet med lovforslaget var at gennemføre Rådets direktiv 95/53/EF af 25. oktober 1995 om principperne for tilrettelæggelse af offentlig kontrol på foderstofområdet (Kontroldirektivet) samt at ændre lovgivningen, således at hjemmelen til at fastsætte bestemmelser om fremstilling og salg af foder til fisk blev flyttet fra lov om kvalitetskontrol med fisk og fiskevarer til lov om foderstoffer.

Denne ændring skulle ses i forbindelse med beslutningen om, at kontrollen med foder til fisk som følge af sammenlægningen af Landbrugs- og Fiskeriministeriet i 1994 blev henlagt til Plantedirektoratet, som i forvejen havde ansvaret for kontrollen med foder til andre dyr.

Lovforslaget vedtaget med enstemmigt med 108 stemmer.
Partiernes ordførere
Erik Mortensen (S), Kim Mouritsen (V), Lene Espersen (KF), Kristen Touborg (SF), Dorit Myltoft (RV), Bent Hindrup Andersen (EL) og Niels Højland (FP)