L 115 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. og lov om ændring af lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v.

(Tilbagebetaling af afgift for ældre køretøjer og fremskyndet forhøjelse af benzinafgiften).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at ejere af person- og varebiler, der er registreret før den 1. januar 1984, i en periode på 1½ år kan få tilbagebetalt et afgiftsbeløb på op til 6.500 kr. pr. bil, hvis de lader den skrotte.

Ordningen finansieres ved at fremrykke mindre forhøjelser af benzinafgiften i 1994 og 1995. Fra 1. januar 1996 vil benzinafgiften udgøre samme beløb som forudsat ved skattereformen.

Under behandlingen blev det præciseret, at der skal fremlægges dokumentation for, at køretøjet er indleveret til skrotning hos en ophugningsvirksomhed, som drives i overensstemmelse med lov om miljøbeskyttelse og de regler, som er udstedt i medfør heraf.

Der blev ligeledes under behandlingen indsat en bestemmelse om, at tilbagebetalte afgiftsbeløb skal behandles som salgssummer i skattemæssig henseende.

Lovforslaget vedtaget med 62 stemmer (S, CD, RV og KRF) mod 60 (KF, V, SF og FP).
Partiernes ordførere
Anne-Marie Meldgaard (S), Christian Mejdahl (V), Pernille Sams (KF), Jes Lunde (SF), Ole Donner (FP), Bente Juncker (CD), Elisabeth Arnold (RV) og Ole M. Nielsen (KrF)