L 82 Forslag til lov om ændring af lov om social bistand og lov om påligning af indkomst- og formueskat til staten (ligningsloven).

(Adgang for kommunerne til at yde tilskud til børnepasning samt indførelse af friere valg for forældrene af dagtilbud til deres børn).

Af: Socialminister Else Winther Andersen (V)
Samling: 1992-93
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Lovforslaget foreslog følgende ændringer af bistandsloven:

- Adgang for kommunerne til at kunne give forældre med børn mellem 24 uger og 6 år uden for offentligt dagtilbud et skattefrit månedligt tilskud pr. barn til privat børnepasning.

- Friere adgang for forældre til at vælge et dagtilbud af den type, som kommunen kunne tilbyde.

- Tilskud til forældre fra deres kommunalbestyrelse til en plads i et dagtilbud, som en anden kommune havde tilbudt forældrene efter aftale med disse, såfremt forældrene havde fået tilbudt en dagtilbudsplads i egen kommune.

- Adgang for forældre til at oprette eller få tilskud til en privat ordning, når de stod for tur til en dagtilbudsplads.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at det var i overensstemmelse med den daværende regerings ønske om at fremme borgernes friere valg af serviceydelser.

Efter regeringsskiftet blev lovforslaget taget tilbage af den nye socialminister, men optaget af Pia Christmas-Møller (KF) og Eva Kjer Hansen (V).
Partiernes ordførere
Peder Sass (S), Eva Kjer Hansen (V), Pia Christmas-Møller (KF), Hanne Thanning Jacobsen (SF), Tom Behnke (FP), Lone Dybkjær (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)