L 337 Forslag til lov om Nævnet for Etnisk Ligestilling.

Af: Indenrigsminister Birte Weiss (S)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 333, L 334, L 335 og L 336.

Efter 1.beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven skaber hjemmel til nedsættelse af et nævn for etnisk ligestilling, der har til formål at sørge for, at spørgsmålet om etnisk ligestilling inddrages i flest mulige sider af samfundslivet, og at den forskelsbehandling, der eventuelt udøves mellem personer med dansk oprindelse og anden etnisk oprindelse, bliver synliggjort og modvirket.

Nævnet skal efter loven tilrettelægge sit arbejde på grundlag af fire indsatsområder: et juridisk, et kulturelt, et holdningsmæssigt og et praktisk og socioøkonomisk indsatsområde.

Baggrund for loven er et af Folketinget vedtaget beslutningsforslag om bedre integration og sikring af udlændinges retsstilling i Danmark (B 65), se Årbog & Registre 1991-92 side 266. Der har også været et udvalgsarbejde, hvori der har deltaget repræsentanter for Arbejds-, Bolig-, Justits-, Kultur-, Social-, Undervisnings- og Indenrigsministeriet foruden Mellemfolkeligt Samvirke, Dansk Flygtningehjælp og 3 repræsentanter for Indvandrerrådet.

Udvalget afsluttede sit arbejde ved udgangen af februar 1993 med »Rapport fra udvalget vedrørende oprettelse og sammensætning af et rådgivende organ til sikring af ligebehandling af udlændinge og danskere - Nævnet for etnisk ligestilling.«

Lovforslaget vedtaget med 110 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV og KRF) mod 8 (FP).
Partiernes ordførere
Ingrid Rasmussen (S), Svend Aage Jensby (V), Eva Kjer Hansen (V), Erik Larsen (V), Helge Adam Møller (KF), Karen Højte Jensen (KF), Torben Rechendorff (KF), Pernille Frahm (SF), Ebba Strange (SF), Tom Behnke (FP), Sonja Albrink (CD) og Ebbe Lundgaard (RV)