L 213 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Acontoskat for selskaber m.v.).

Af: Indenrigsminister Thor Pedersen (V)
Samling: 1991-92
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indfører en acontoskatteordning for selskaber m.v. med virkning fra og med indkomståret 1993.

Ordningen er valgfri for eksisterende selskaber m.v. og obligatorisk for nye.

Loven indeholder tillige en midlertidig ordning for indkomståret 1992. Selskaber m.v., som vælger denne ordning, skal fremover benytte acontoskatteordningen.

Loven indebærer, at selskaber og foreninger m.v. skal betale indkomstårets forventede indkomstskat i løbet af indkomståret, at skattesatsen generelt nedsættes til 34 pct., og at der betales et tillæg for den del af skatten, som ikke betales a conto i indkomståret.

Ifølge loven skal selskaber m.v. betale 50 pct. af gennemsnittet af de seneste 3 indkomstårs pålignede indkomstskat i ordinær acontoskat.
Selskaberne kan selv vurdere, om årets forventede indkomstskat bliver større, og de har mulighed for at foretage frivillig indbetaling af acontoskat.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at det blev fremsat som led i 6 partiers aftale om finansloven for 1992 vedrørende en mere effektiv restanceinddrivelse.

Lovforslaget vedtaget med 110 stemmer (S, KF, V, FP, CD, RV og KRF) mod 7 (SF).
Partiernes ordførere
Klaus Hækkerup (S), Svend Aage Jensby (V), Christian Overdal Aagaard (KF), Jes Lunde (SF), Ole Donner (FP), Niels Helveg Petersen (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)