L 190 Forslag til lov om ændring af lov om ferie.

(Ændring af reglerne for lærlinge og efg-elever).

Af: Arbejdsminister Knud Erik Kirkegaard (KF)
Samling: 1991-92
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven medfører, at reglerne i ferielovens § 7 og § 17 a bliver sammenskrevet. De nye regler omfatter samtlige elever, som er omfattet af bestemmelserne i lov om erhvervsuddannelser.

Ifølge bemærkningerne til lovforslaget fandtes reglerne om ferie for lærlinge og efg-elever i ferielovens § 7 og § 17 a.

Reglerne gav de pågældende en særstilling, ikke blot i det første og andet hele ferieår, men også i det første ansættelsesår, selv om lærlingen/efg-eleven ikke havde optjent betalt ferie. Det gjaldt både for hovedferien, hvis den pågældende var tiltrådt i tidsrummet 2. maj til 30. juni, og for en uges restferie uden for ferieperioden, hvis virksomheden holdt kollektivt lukket.

I lov nr. 211 af 5. april 1989 om erhvervsuddannelser, der trådte i kraft den 1. januar 1991, er reglerne for en række uddannelsessøgende, herunder lærlinge og efg-elever, blevet sammenskrevet i én lov. Ifølge lovforslagets bemærkninger var det derfor naturligt at revidere ferieloven på dette punkt, så der ikke opstod tvivl om de uddannelsessøgendes stilling.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 112 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Poul Erik Dyrlund (S), Helge Sander (V), Jens Peter Rønholt (KF), Tommy Dinesen (SF), Poul Nødgaard (FP), Peter Duetoft (CD), Lone Dybkjær (RV) og Knud Glønborg (KrF)