L 4 B Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Skatteomlægninger).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Skatteudvalget (SAU).

Loven indeholder herefter følgende punkter:

- Skatteprocenten sænkes for selskaber, fonde, foreninger m.v. fra 40 til 38. Samtidig sænkes virksomhedsskatten fra 50 til 38 pct., således at overskud optjent i virksomheder under virksomhedsskatteordningen beskattes med samme skattesats som selskaberne. Skatteprocenten nedsættes endvidere tilsvarende for udenlandske selskaber og foreninger, der er skattepligtige efter selskabskattelovens § 2, stk. 1, litra a, b og f.

Skatteprocenten for akkumulerende investeringsforeninger, der udgør 50 pct. af den skattepligtige indkomst, ændres ikke.

- Dernæst ophæves indekseringen af afskrivningsgrundlaget for maskiner, inventar og lignende driftsmidler samt bygninger og installationer. Endvidere ophæves 5/6-reglen for førsteårsafskrivninger, hvilket medfører en forhøjelse af førsteårsafskrivningen for driftsmidler m.v. fra 25 til 30 pct.

Efter deling af lovforslag nr. L 4 er en række punkter i lovforslaget bortfaldet.

Det drejer sig om følgende forslag: forhøjelse af bundgrænsen for 6 pct.-skatten, ophævelse af udlandslempelsen, herunder fradragsret for fragtskatter, og afvikling af adgangen til varelagernedskrivning.

Lovforslaget vedtaget med 68 stemmer (KF, V, FP, CD, RV og KRF) mod 59 (S og SF).