L 4 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Skatteomlægninger).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Delt
Beh sammen med L 5-12, L 25, L 27, L 28, B 2 og B 4.

Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Lovf delt 5/3 91 i: L 4 A, L 4 B og L 4 C.

Loven er en genfremsættelse af forslag nr. L 3 i 1. samling på nær bestemmelserne om marginalskatten (A), hvor det i nærværende lovforslag foreslås, at bundfradraget for 6 pct.-skatten i 1991 hæves fra de nuværende 155.100 kr. til 200.000 kr. med fortsat fuld overførselsret mellem ægtefæller, og bestemmelserne om virksomhedsskatten (B), hvor det i nærværende lovforslag foreslås, at selskabsskatten nedsættes fra 40 pct. til 38 pct. fra og med indkomståret 1991. Desuden foreslås det, at selvstændigt erhvervsdrivende, der kan benytte virksomhedsordningen, på ny får mulighed for at blive beskattet med samme skattesats som aktie- og anpartsselskaber. Det sker ved, at virksomhedsskatten ligeledes sænkes fra 50 pct. til 38 pct. Desuden foreslås, at undtage visse mindre udlejningsejendomme fra anpartsindgrebet beskrevet under F.

Loven blev delt i L 4 A, B og C efter 2. behandling, således at forslaget om ændring af anpartsreglerne og forslaget om skærpet beskatning ved ophævelse af pensionsordninger i utide blev udskilt til særskilt behandling.
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Peter Brixtofte (V), Christian Overdal Aagaard (KF), Jens Thoft (SF), Ole Donner (FP), Bente Juncker (CD), Elisabeth Arnold (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)