Efter 1.beh henvist til Socialudvalget (SOU).
Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.
Ved loven indføres ret til godtgørelse for tabt arbejdsindtægt til personer, der passer en nærstående, som ønsker at dø i eget hjem. Det er en betingelse for ydelse af plejevederlaget, at terminalfasen er indtrådt, at tilstanden ikke nødvendiggør sygehusindlæggelse, og at den syge og dennes pårørende er indforståede med etablering af plejeforholdet. Godtgørelsen kan normalt højst ydes med et beløb, der svarer til højeste hjemmehjælperløn med tillæg. Derudover kan der uanset økonomiske forhold ydes hjælp til medicin, sygeplejeartikler, behandlingsredskaber og lignende, i det omfang hjælpen ikke kan ydes efter andre regler. Endelig vil der ikke kunne kræves betaling for den hjemmehjælp, der ydes i tilslutning til pasningen af den døende.
Loven er en opfølgning af en enstemmig folketingsbeslutning af 19. maj 1989 om forbedring af vilkårene for stærkt plejekrævende personer i eget hjem (se Årbog og Registre 1988-89, side 204).
Loven fik sin endelige udformning gennem vedtagelse af ændringsforslag, stillet af socialministeren.
Lovforslaget vedtaget med 68 stemmer (S, SF, FP, CD, KRF og Jørgen Winther (V)) mod 44 (KF, V, RV, Behnke (FP), Pia Dahl (FP), Mogens Elvensø (FP) og Glistrup (FP)).