L 90 Forslag til lov om ændring af lov om lands- og regionplanlægning og lov om regionplanlægning i hovedstadsområdet.

(Planlægning af skovrejsningsområder).

Af: Miljøminister Lone Dybkjær (RV)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 87 - L 89.

Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Sigtet med loven er gennem den amtskommunale regionplanlægning at få udpeget områder, der ud fra en helhedsbetragtning er mest velegnede til skovrejsning.

Skovrejsningsområderne vil således være områder, hvor såvel den offentlige som den private kommende skovtilplantning ud fra en samfundsmæssig helhedsvurdering bør fremmes mest muligt.

Med udpegningen af skovrejsningsområder bliver det muligt at målrette samfundets kommende investeringer i skovtilplantning.

Loven indebærer samtidig, at der i regionplanlægningen udpeges områder, hvor skovtilplantning er uønsket.

Det drejer sig typisk om områder, der af landskabelige, kulturhistoriske eller andre tungtvejende grunde ønskes friholdt for tilplantning.

Lovforslaget blev fremsat samtidig med forslag til ny skovlov (L 87) og forslag til lov om naturforvaltning (L 89) og skal endvidere ses i sammenhæng med landbrugsministerens lovforslag om ændring af lov om støtte til forbedring af strukturen og effektiviteten i jordbruget (forbedringsloven (L 70)).

Lovforslaget vedtaget med 97 stemmer (S, KF, SF, V, RV og KRF) mod 19 (FP og CD).
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Henning Nielsen (S), Bernt Johan Collet (KF), Hanne Severinsen (V), Margrete Auken (SF), Knud Lind (FP), Lis H. Noer (CD) og Marianne Jelved (RV)