L 124 Forslag til lov om sammenlægning og nedlæggelse af seminarier.

Af: Undervisnings- og forskningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 125.

Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget.

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Uddannelsesudvalget.

Loven reducerer antallet af lærerseminarier fra 24 til 18 og antallet af børnehave- og fritidshjemsseminarier fra 25 til 21.

Loven begrænser ikke det samlede antal studiepladser.

Baggrunden for lovforslaget var, at der igennem de sidste 10-15 år var sket en betydelig reduktion i tilgangen til lærer- og pædagoguddannelserne.

Lovforslaget indebar, at seminarierne enten skulle nedlægges eller sammenlægges med et andet seminarium. Ved 2. behandling blev en række ændringsforslag, alle stillet af undervisnings- og forskningsministeren, vedtaget. Heriblandt et ændringsforslag, der indebar, at Blaagaard Statsseminarium skulle nedlægges.

Imidlertid ville en nedlæggelse af Blaagaard Statsseminarium efter Justitsministeriets opfattelse antages at medføre, at forudsætningerne for aftalen fra 1984 om overdragelse af Blaagaard Seminariums bygninger til staten ville briste. På denne baggrund stillede ministeren ændringsforslag i tillægsbetænkningen om, at Blaagaard Statsseminarium og Jonstrup Seminarium skulle sammenlægges.

Da 2/5 af Folketingets medlemmer anmodede herom, blev 3. behandling udskudt med 12 søgnedage.

Lovforslaget vedtaget med 65 stemmer (KF, V, FP, RV, CD, KRF og Steenholdt (Grønl.)) mod 51 (S og SF).
Partiernes ordførere
Anna-Marie Hansen (S), Knud Erik Kirkegaard (KF), Hanne Severinsen (V), Hanne Thanning Jacobsen (SF), Pia Dahl (FP), Bente Juncker (CD), Marianne Jelved (RV) og Henning Lysholm (KrF)