Efter 1. behandling henvist til markedsudvalget.
Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.
Ved loven bestemmes det, at der afholdes en vejledende folkeafstemning torsdag den 27. februar 1986 om Danmarks tiltrædelse af EF-pakken (Europæisk Fælles Akt).
Ved lovforslagets fremsættelse beklagede statsministeren, at folketinget med et flertal på 80 stemmer mod 75 ikke havde ønsket at give sin tilslutning til EF-pakken.
Da regeringen imidlertid mente, at et dansk nej til EF-pakken ville få helt uoverskuelige følger for det danske samfund, blev der foreslået afholdt en vejledende folkeafstemning, hvor der kunne stemmes ja eller nej til EF-pakken.
Af udvalgets betænkning fremgik følgende:
»Statsministeren har over for udvalget oplyst, at det er hans opfattelse, at det alene bør forekomme under særlige omstændigheder, at folketinget vedtager, at spørgsmål forelægges befolkningen ved en vejledende folkeafstemning.
Alene hvor det vedrører spørgsmål af den største betydning for det danske samfund, og hvor folketinget anser det for væsentligt at få befolkningens vurdering, bør folketinget vedtage af afholde vejledende folkeafstemning.
Endvidere har indenrigsministeren oplyst:
Når indenrigsministeriet i 1987 opgør, om kommunerne har overskredet henstillingen om driftsudgifterne for 1986, vil udgifterne ved denne nye opgave som ved andre nye opgaver blive fratrukket, inden der tages stilling til, om henstillingen er overtrådt.
Endvidere fratrækkes det samme beløb i det beløb, som skal indbetales til staten som følger af en eventuel overskridelse. Herved følges ved denne nye lov de almindelige principper for kompensation for nye opgaver.«
Endvidere blev ved ændringsforslag i betænkningen ordene »EF-reform (EF-pakken)« ændret til: »EF-pakken (Europæisk Fælles Akt)« såvel i lovforslagets titel som i dets tekst.
Ved ændringsforslag i tillægsbetænkningen blev det sikret, at brevstemmeafgivningen kunne påbegyndes fulde 3 uger før afstemningsdagen, jfr. folketingsvalglovens § 56, stk. 1.
Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 127 stemmer.
Ved folkeafstemningen besvarede et flertal af de vælgere, der ved afstemningen afgav gyldig stemme, spørgsmålet: Skal Danmark tiltræde EF-pakken (Europæisk Fælles Akt), bekræftende. Om folkeafstemningens resultat henvises i øvrigt til side 52.