L 240 Lov om ændring af lov om styrelsen af kommunernes skolevæsen og af virksomhed efter lov om fritidsundervisning m.v.

(Ændring af ansættelsesproceduren for visse ledende stillinger).

Af: Undervisningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 358 af 04-06-1986
Efter 1. behandling henvist til uddannelsesudvalget.

Loven indebærer en ændring af ansættelsesproceduren for visse ledende stillinger i skolevæsenet med administrative funktioner (skoledirektør, ledende skoleinspektør, viceskoledirektør og ledende skolepsykolog), idet bestemmelsen om, at kommunalbestyrelsen skal vælge mellem 3 af skolekommisionen indstillede ansøgere, ikke skal gælde for besættelse af de nævnte stillinger.

I stedet afgiver skolekommissionen i sager om ansættelse i disse stillinger en udtalelse.

Ifølge bemærkningerne til lovforslaget tilsigtede det at stille kommunalbestyrelsen frit ved valget af ansøger, når der var tale om besættelse af de ledende administrative stillinger i kommunens skolevæsen, således at den samme ansættesesprocedure ville kunne anvendes som ved besættelse af andre ledende stillinger i kommunens administration.

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget med 78 stemmer (KF, V, RV, CD, KrF, FP og FD) mod 65 (S, SF og VS).
Partiernes ordførere
Jens Kristian Hansen (S), Knud Erik Kirkegaard (KF), Helge Sander (V), Hanne Thanning Jacobsen (SF), Ole Vig Jensen (RV), Bente Juncker (CD), Pia Kjærsgaard (FP) og Elisabeth Bruun Olesen (VS)